divendres, 24 de juny del 2011

Monogràfic Educadors

REUNIÓ D'UGT AMB LA DG

Assisteixen per part de l’Administració Rosa P, Subdirectora General de Recursos Humans i Econòmics, Ferran C, cap de servei de Selecció i Provisió i Miquel Àngel E, cap de servei de Rehabilitació. Per la part social, UGTPRESONS, CCOO i CATAC.

La Subdirectora General de Recursos Humans i Econòmics inicia la reunió informant-nos que de cap manera la Subdirecció General de Rehabilitació accepta assignar l’horari tècnic al col·lectiu d’educadors, tal i com ha estat demanant UGTPRESONS, i ens informa que, en el cas de no arribar a un punt de trobada, imposarien de manera unilateral el que considerin oportú.

Davant aquesta introducció, demostrativa de que la voluntat de l’Administració és parlar únicament de les “seves” propostes, es reafirma el que ve denunciant UGTPRESONS des del principi, i és que la Subdirecció General de Rehabilitació segueix insultant i menyspreant al col·lectiu d’educadors/es, el no considerar-los com a tècnics, entestant-se en elaborar horaris amb la única filosofia de “tapar forats” en detriment de la tasca i les funcions que realitzen aquests professionals com a membres de l’equip tècnic.

A conseqüència del tarannà negociador que demostra l’Administració, els informem que UGTPRESONS NO SIGNARÀ CAP NOU HORARI QUE NO SUPOSI UNA MILLORA DE LES CONDICIONS LABORALS DELS COMPANYS EDUCADORS/ES, i, tenint en compte la proposta que ens presenten, aquesta no obtindrà el vist-i-plau d’UGTPRESONS.

Considerem que aquest proposta (US L'ADJUNTEM AQUÍ) és clarament insuficient, malgrat que recull algunes de les idees defensades per UGTPRESONS a les darreres reunions, com el manteniment de la flexibilitat d’entrada, la possibilitat que voluntàriament es pugui fer torn de tarda intensiu i que sigui la plantilla de cada centre qui voti l’opció horària que prefereix.

UGTPRESONS podria entrar a valorar que a canvi de la realització de dues tardes tècniques, els educadors/es puguin gaudir d’un cap de setmana de 3 dies, però el que considerem una absoluta provocació és la imposició de fer aquestes dues jornades partides durant tot l’any i ni tan sols contemplar la possibilitat de donar vals menjador.

Instem a l’Administració a reconsiderar la seva proposta i aquesta ha de garantir que els educadors/es tinguin dret a percebre tiquets menjador i que es redueixi a una única tarda de presència obligada, en idèntic horari que la jornada acumulada, com a mínim, durant l’època d’estiu, Nadal i Setmana Santa.

Per últim, volem deixar clar que UGTPRESONS no romandrà de braços creuats davant la possible aplicació, de manera unilateral, d’un horari amb les condicions que ens han presentat, i avisem als responsables de la Direcció General que aquesta acció podria tenir greus conseqüències.

Salut!

UGTPRESONS
 
Barcelona, 23 de juny de 2011