dilluns, 20 de juny del 2011

REUNIÓ AMB LA DIRECCIÓ DEL CENTRE

Assisteixen per part de la direcció el Sr. Director, el Sr. Gerent, el Sr. Subdirector de Règim, el Sr. Secretari Tècnic Jurídic i un responsable de l’Oficina de RRHH. Per la part social, UGTPRESONS i CCOO.

RRHH

La direcció ens informa del nombre actual de baixes, reduccions, maternitats, compactacions, incidències diàries i d’altres situacions que afecten al col·lectiu de treballadors de Brians-2. Preocupats per l’arribada de l’estiu, UGTPRESONS demana el dimensionament inicial de funcionaris, imprescindible per treballar amb garanties a cada departament del centre, que es va fer abans d’obrir el centre. La direcció com sempre, pel que fa a aquests temes, es mostra insolidària i ens posa entrebancs per obtenir la informació.

En un altre sentit, us informem de que properament es farà el concurs horari i de serveis. La direcció ens emplaça a fer, la propera setmana, una reunió monogràfica sobre el concurs. No volem que torni a passar el mateix que al darrer concurs i tornarem a estar molt pendents (nosaltres sí) de què surtin TOTES les places que hagin de sortir i esperem que aquest cop sigui a la primera. Un cop fet això, el que quedi serà ocupat pels funcionaris provinents del concurs general de trasllats i posteriorment s’incorporaran els funcionaris de la JU026 per rigorós ordre de rànking d’oposició

En aquest sentit, desmentir les informacions escampades per algun sindicat, desinformat, i  comunicar-vos, en contra del què diuen, que les places dels funcionaris que marxen a les presons de la resta de l’estat, seran totalment cobertes.

També demanem que s’aclareixi tot el referent a les vacances dels interins que cessaran, doncs sembla que la gent ho té mal entès. Es defensen dient que des de RRHH no han donat cap ordre per tal que es doni prioritat a les seves vacances. En tot cas, i seguint el que diu la DG, “han recomanat” que les intentin gaudir. Per tant, i com sempre ha informat UGTPRESONS, cap interí té obligació de gastar les seves vacances abans del cessament. La resta de dies gasteu-los tots abans, dintre de les possibilitats.

No menys important és que gràcies a algunes companyes, a les quals els agraïm la informació, hem detectat una sèrie de símbols al costat del nom d’alguns funcionaris/es en el llibre de serveis, on signen tots el funcionaris que entren a treballar. Hi ha un en concret que vulnera clarament el dret a la intimitat personal i UGTPRESONS ha demanat que desaparegui immediatament. La resposta que considerem insensible per part del Sr. Gerent és que s’hauria de rectificar el programa informàtic i no hi ha diners per fer-ho. Farem tot el possible perquè aquest símbol desaparegui aviat, i busquin altres maneres per trametre aquesta informació que entenem que és necessària conèixer, però no així ni l’abast de tothom: “Les marques per a les ovelles”.


INGRESSOS

Sembla que pels interns que surten diàriament al matí i han de prendre la medicació no hi ha cap auxiliar d’infermeria que passi a repartir-la i des d’infermeria pretenien que fos el funcionari del departament qui ho fes. Evidentment, i com marca la normativa al respecte, els funcionaris no han de repartir cap tipus de medicació i així li fem saber a la direcció. El problema sembla ser que s’ha solucionat. L’auxiliar que ve a repartir la medicació a la nit, també donarà la medicació del matí als interns que marxen de conducció. En aquest punt hem de dir però, que les auxiliars d’infermeria pateixen també una greu manca de personal i que això a acabat afectant el servei en qüestió. Evidentment defensem els funcionaris que han actuat correctament però que quedi clar quin és el problema.

Per un altra banda, demanem a la direcció si, tenint en compte la peculiaritat de les tasques que es desenvolupen en aquest departament, i amb tots els moviments que es produiran, tenen en compte que hi ha diverses places d’interins que s’hauran de cobrir. La direcció ens diu que ho tenen present i que és farà tot el possible per tal que aquest servei es vegi el menys afectat possible.

DERT

Continuem lluitant per fer digne la sala d’observació continuada del centre (caganer). Denunciem la manca de llum en aquesta cel·la i la direcció es compromet a posar-la. Quan? no se sap, pot ser que ho facin un dia abans de la pròxima reunió amb els sindicats. Això és ràpid i barat.

També tornem a insistir en demanar la col·locació d’una làmina adhesiva que impedeixi la visualització de l’intern cap al funcionari en aquesta mateixa cel·la d’observació. La resposta reiterativa del Sr. Gerent, l’endevineu?. Que això és molt car i no hi ha diners. Seguirem insistint, no queda altra.

Finalment, presentem un projecte que ens han fet arribar companys del mateix DERT, als quals també els ho agraïm, per intentar fer mes digna la manipulació dels excrements en el dipòsit d’aquesta sala. La direcció es mostra interessada i estudiarà aquesta proposta.

ROBA D’ESTIU

UGTPRESONS tramet les queixes de diversos companys que han anat a subministres a canviar alguna peça de roba i s’han trobat amb què no hi ha gairebé ninguna talla disponible de roba d’estiu. La direcció ens sorprèn informant-nos que ha arribat un comunicat de la DG segons el qual aquest any hi haurà dotació de roba d’estiu.

MICROONES A LA SALA DE FUNCIONARIS

Ja fa 3 mesos que un dels microones de la sala de funcionaris es va espatllar. Els delegats d’UGTPRESONS al centre ho vàrem comunicar a la direcció del centre, vàrem parlar amb el cap de manteniment i va ser uns del temes de la reunió anterior amb direcció. Doncs aquesta només ha trigat 3 mesos en solucionar un problema que qualsevol de nosaltres solucionem en mig matí i que afectava a molts companys que havien de fer cues interminables i arribaven a perdre la meitat del seu temps de dinar. Un problema que a ells no els hi afectava és clar i això la única cosa que demostra es diu: “DESÍDIA I POCA CURA AMB LA VOSTRA PLANTILLA”.



CAS DE TUBERCULOSI AL CENTRE

Com ja ha ocorregut en alguna ocasió, es va detectar 1 cas de tuberculosi al centre. La direcció va activar immediatament el protocol pertinent amb l’intern afectat, el qual va ser traslladat a l’hospital i evidentment no ha retornat fins que el risc de contagi ha desaparegut. Paral·lelament, es van fer totes les proves necessàries als interns que haguessin estat en contacte amb aquest. I també es van posar en contacte amb els 46 funcionaris que han tingut contacte amb aquests interns per fer-los les proves mèdiques adequades.

Creiem que en aquests casos no és bo crear alarmisme i la informació s’ha de donar en el moment adequat, tot i que el seguiment es faci rigorosament, n’hem d’estar informats. Sembla que hi ha gent que desconeix això o ho ignora i per això demanem que no s’utilitzin aquests casos per donar informacions sesgades o errònies o intentar esbiaixar la informació o la gravetat dels fets.

Aprofitem també per aclarir que no hi ha cap altre cas de tuberculosi. El que sembla que pot crear confusió és el fet que va arribar un intern de Quatre Camins que si és cert que pren medicació, però es tracta d’un cas que va aparèixer a l’octubre de 2010 a Quatre Camins i que evidentment no comporta cap risc i està controlat.

RELLEUS ACCESSOS

Ordre en mà exposem a la direcció que els relleus dels accessos estan tant estrictament reglamentats i són tan rígids i impersonals que hi ha companys que es troben amb l’obligació de fer el seu descans (desdejuni o berenar) gairebé junt amb el seu temps per dinar. La direcció es compromet a treure un comunicat als accessos per donar més laxitud en quant a l’ordre de realització, en el moment de fer els relleus.

HORARI REGIMENTAL

Darrerament la direcció ha estat incidint amb els CUSI dels diferents mòduls per tal d’agilitzar la baixada als matins, el repartiment de la medicació i l’entrada al menjador. Tot això es fa per intentar ajustar-se al màxim al compliment de l’horari de començament de les activitats de l’àrea sociocultural (9:00 hores).

UGTPRESONS vol aclarir que això no ha de suposar en cap cas una variació de l’horari regimental en quant a l’obertura de les cel·les pel matí, que segueix sent a les 08:10 hores. La direcció així ens ho confirma.

AUTORITZACIONS SORTIDA MÒDUL

UGTPRESONS ja a la darrera reunió va insistir en què les ordres de sortida per a moltes activitats venien sense data o signatura. També es va trametre la dificultat que suposa el nombre d’ordres diferents que hi ha actualment, i que seria molt positiu i agilitzaria la sortida d’interns que és dissenyés un quadrant unificat de sortides per franges horàries i mòduls.

Sembla que el primer punt sí que s’ha solucionat, però la diversitat d’ordres segueix coexistint. La direcció admet que tenim raó i ens diu que mirarà de fer aquest nou quadrant el més aviat possible.



PROBLEMES AMB LES PORTES

No és la primera vegada ni la última que es bloquegen les portes del centre, amb el risc que comporta per la nostra seguretat si això passa a un mòdul en moments especialment delicats. Des de què això passa, fins que arriba manteniment amb la clau, pots ser història. La majoria de departaments manquen de claus T i claus dels motors per desembragar les portes.

UGTPRESONS exposa aquest problema a la direcció i la resposta que obté és que les claus eren de baixa qualitat i la gran majoria estan trencades. S’acorda amb la direcció del centre que en tornaran a deixar a tots el búnkers i departaments, i una sempre al CCI.

ÀREA D’ESTABILITZACIÓ

Hem demanat a la direcció informació de la nova situació de l’àrea d’estabilitat, i concretament del MR-1 que ja està en funcionament. La direcció es mostra prudent en aquest sentit i explica que encara és massa aviat per valorar, tot i que diu que la valoració és positiva i que el nombre d’expedients en relació al mateix període de l’any passat s’ha reduït. Ens informa que la seva intenció és la d’equiparar els 4 mòduls, tant pel que fa al nombre d’intens com quan al perfil dels mateixos, ja que es vol que tota l’àrea sigui homogènia en aquest sentit.

VISITA DE FAMILIARS AL MÒDUL 8

Ara fa un dies i, a proposta de l’equip de tractament del mòdul 8, la direcció va autoritzar l’entrada d’un petit nombre de familiars al MR-8. La direcció explica que es tracta d’una situació experimental i puntual que no es convertirà en una pràctica habitual ni molt menys.

PROVES NOCTURNES DELS RT’S AL CENTRE

Cada nit (totes) s’està provant el funcionament del botó taronja d’alarma del “walkies” de tot el centre fent-lo per departaments de 2 en 2. El mes ridícul de tot és que tot i tenir ja els “walkies” localitzats amb aquest botó d’alarma que no funciona, NO ES REPAREN.

La pregunta que ens fem i així hem transmès a la direcció és: “Quantes voltes li donarem al RT’S del centre fent proves fins que algú es decideixi a reparar-los?. Potser creuen que una nit es repararan sols. Encara estem esperant una resposta, potser perquè encara s’ho estan pensant.

PERMISOS HABITUALS

UGTPRESONS tramet a la direcció la problemàtica que hi ha a l’hora de passar a interns que gaudeixen de permisos habituals, dels mòduls 9, 10, 11 i 12, a l’àrea de vida en llibertat. Segons el sistema que s’està aplicant actualment només poden anar a aquesta àrea els interns que gaudeixin de permisos habituals i tinguin segons el RISCANVI un risc baix. Això en un elevadíssim nombre dels casos és gairebé impossible, per la qual cosa encara que surtin 3, 4, 5 permisos segueixen sense poder “progressar”. La direcció ens comunica que la setmana vinent tenen una reunió de l’àrea i que tractaran el tema, entenent, la nostra proposta de que el sistema s’ha de modificar per facilitar aquests moviments, que de no fer-se, poden suposar problemes als mòduls als quals es queden gaudint permisos i convivint amb interns amb llargues condemnes o problemes de toxicomanies.


FITXATGE PLANTILLA TRACTAMENT

Preguntem per l’interés que té la direcció en què el personal tècnic de tractament fitxi l’hora del dinar el dia que treballa a la tarda. Ens diuen que és una ordre de la DG perquè el SIPC dóna error si no es fitxa l’hora de la pausa del dinar. A nosaltres no ens consta que això estigui regulat i així ho hem manifestat.

FINESTRES BLOC B

Aquest és un problema que ja hem plantejat alguna vegada i que novament ens ha fet arribar els qui treballen en aquest bloc. Es tracta que les oficines d’aquest bloc tenen les finestres tancades, el que no permet una ventilació adequada i fa que hi hagi un aire enrarit, entre d’altres coses, i més ara que ve l’estiu.

Presentem, doncs, un escrit al respecte amb una recollida de signatures dels afectats, demanant l’obertura si no de totes, almenys d’alguna de les finestres, com s’ha fet a prefectura de serveis o a algun altre despatx en concret. La direcció ens torna a donar la mateixa versió de sempre, per una banda que no hi ha diners i per un altre, que no es pot fer per seguretat, que les que es van obrir va ser per error. Potser que es tornin a equivocar!!!. De totes maneres, el gerent agafa l’escrit i ens diu que s’ho mirarà i intentaran fer una nova valoració de la situació. Per desgràcia, ens fa la impressió que no podem tenir gaires esperances.

ALTRES

  • Recomptes: A la darrera reunió UGTPRESONS va fer la proposta que els recomptes es modifiquessin per tal que la gent que està fora del mòdul a l’hora del recompte consti com a no present. Tornem a insistir i la direcció recull novament la proposta. Esperem que aquest cop ho facin.

  • Autocar funcionaris: Sembla que l’autocar que es fa servir és massa petit i s’està donant el cas que s’ha de deixar a gent sense transport per manca d’espai. Recordem que l’autocar és compartit amb Brians 1. La direcció en pren bona nota i farà els tràmits necessaris per solucionar-ho.

  • Neteja cuina: La direcció ens informa que s’està mirant de que a partir de les 21:30 hores no hi hagi cap intern fora dels mòduls. Per tal de fer això els interns que feien la neteja a cuina a les 23:00 hores, sortirien pel matí més aviat. 
 

Font: pag UGT

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquí escribe la gorda del sindicato...

Anònim ha dit...

Sin ninguna duda que escribe aquí, ahora tendrá más tiempo para vigilar lo que se dice en su ciénaga y poder 'sindicar' en contra de los funcionarios y afiliados.

Anònim ha dit...

No está gorda, sólo es ancha de espaldas